Over mij

Mijn naam is Anne Knijnenburg, ik ben op het moment 19 jaar en ik schrijf in dit blog over mijn weg naar de top van de atletiek. Ik ben gespecialiseerd in de middellange afstand, met als favoriete afstand de 800m. Ik studeer sportkunde op sportcentrum Papendal en train in Nijmegen onder leiding van Theo Joosten.

voor een lange tijd heb ik mij zo breedt mogelijk ontwikkelt. lang heb ik de meerkamp beoefend tot ik in 2020 tot het besluit kwam om een keuze te maken en mij volledig te focussen op de middellange afstand. Als snel werd het resultaat van deze keuze zichtbaar. Ik werd in 2020 Nederlands kampioen op de 800m bij de vrouwen onder 20. Vanaf dat moment wist ik het zeker, ik wilde mij volledig toeleggen op de middellange afstand. Tijdens het indoorseizoen kreeg ik de bevestiging dat dit de juiste keuze was. Ik kwalificeerde mij op de 800m voor het Europees kampioenschap onder 20, die aankomende zomer in Tallinn gehouden wordt. Als kers op de taart pakte ik zeer verassend de titel op de 1500m bij het Nederlands kampioenschap voor senioren. Mijn eerste senioren titel… Dit jaar kan eigenlijk al niet meer stuk.

Dit jaar hopen we echter nog veel mooie dingen te toen. Aankomende zomer ga ik er, samen met mijn coach, alles aan doen om zo sterk mogelijk op het EK onder 20 te kunnen staan. Verder hoop ik mij als atleet nog verder te ontwikkelen op verschillende afstanden en mijn titels te verdedigen in mijn laatste jaar als junior.

In dit blog neem ik jullie mee in mijn trainingen en wedstrijden. Met zo nu en dan een ‘running update’, waarin ik je de highlights laat zien van de afgelopen trainingsweken/wedstrijden en af en toe een blogje over van alles en nog wat. Veel leesplezier!

sponsored by:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top