runningupdates

#Runningupdate week 30

Na een weekje Ardennen, ben ik begonnen aan de eerste zware trainingsweek ter voorbereiding op de NK’s. Een week waarin het aantal trainingen fors is toegenomen. Met hierin zichtbare progressie op de meerkamponderdelen, een aantal goede temposessies en een hele lading spierpijn.

Tijdens onze roadtrip door de Ardennen, heb ik veel omvang weten te trainen. Waaronder veel duurloopjes en aerobe tempo blokjes. In totaal maakte ik die week 55km, wat voor mijn blessuregevoelige voetjes zeker niet slecht is. Een weekje rusten was geen optie, aangezien ik de afgelopen tijd door o.a. mijn teen al lang genoeg stil heb gezeten. Ook het weer oppakken van de meerkamponderdelen heeft (te) lang op zich moeten laten wachten. Nu de data voor de Nederlands kampioenschappen bekend zijn gemaakt, is het volle focus op het NK meerkamp en een week later het NK junioren.

Maandag startte ik de week met een goede hoogspringtraining. Waarin ik hoogtes behaalden, die ik eerder in training nog niet succesvol wist te klaren. De basis voor het behalen van goede hoogtes is daar, nu nog werken aan mijn haat-liefde relatie met mijn aanloop en de timing over de lat. Soms klikt het gewoon en soms is het drie keer niks. Consistentie is ver te zoeken, het hele plaatje is nog niet compleet. Alle onafhankelijke onderdelen van de sprong zijn goed, maar de samenhang van deze onderdelen ontbreekt nog. Een kwestie van tijd en training, dan komen die constante sprongen vanzelf wel.

Hetzelfde geldt voor de andere meerkamponderdelen. Het kogelstoten spant hierbij de kroon. Diezelfde dag werkte ik een kogelstoot training af, waarin ik een aantal zeer goede worpen wist af te leveren, evenals een aantal zeer slechte. Een enkele worp over de 11 meter en de andere nauwelijks verder dan 10.

Ik gooide deze week ook nog een aantal goede speren de lucht in en werkte een zeer sterke hordentraining af. Daarbij kwamen nog een aantal goede en minder goede hardlooptrainingen. Na een zware week met elke dag minimaal twee trainingen, begon aan het eind van de week mijn lichaam te protesteren. De spierpijn sloeg hard in en ik besloot, met oog op de wedstrijd van zondag, mijn verdere meerkamptrainingen te schrappen.

Vrijdag draaide ik mijn laatste tempotraining voor de wedstrijd van zondag. Met als kern, 2x5x1min. Bij elke stap die ik zette voelde ik de kramp opkomen. Vooral tijdens de start van de minuutjes was het even bijten, waarna mijn hamstrings wat los kwamen en ik soepel kon doorlopen. Afgezonderd van het feit dat mijn hamstrings zo protesteerden, was het wel degelijk een goede training. De goede vorm zit eraan te komen!

Er is nog tijd. Hopelijk genoeg om alle onderdelen naar een hoger niveau te tillen voor het NK meerkamp. De komende tijd zal dan ook vol zitten met wedstrijden. Waaronder nog een 1500m, 400m en 800m. Ook staan er nog een aantal wedstrijden met technische onderdelen op de planning. In de hoop dat ook daar alles op tijd op zijn plek zal vallen.

Zondag loop ik een 400m in dongen, waarin ik hoop een goede race te kunnen neerzetten. De 400m is een belangrijke afstand ter voorbereiding op een goede 800m. Ik heb hier echter vooralsnog nooit een goed resultaat op weten neer te zetten. Hopelijk brengt deze wedstrijd daar verandering in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top