Uncategorized

#runningupdate week 28

De meeste van jullie zullen zich wel afvragen hoe nou die beruchte testwedstrijd op Papendal was gegaan, na het lezen van de vorige runningupdate. Waarin ik een o.a. vertelde dat ik er nog wel een wedstrijdblog over zou schrijven. Je zult de link nu wel vast wel al gelegd hebben. De wedstrijd was nogal een deceptie.

We wisten vooraf al dat het een heftige race ging worden. Met een aantal zeer snelle vrouwen in het veld, wist ik dat we een snelle eerste ronde zouden gaan lopen. Het was pompen of verzuipen. Ik moest wel aanhaken en meegaan. Op het moment, met de vorm die ik nu heb, was het tempo gewoon nog wat te hard. Na 500m racen, vielen de benen stil. Het melkzuur stroomde me lichaam binnen en ik verzuurde van top tot teen. Niet alleen me benen waren volledig gevuld met lactaat, ook mijn armen waren volledig verzuurd. Dit alles resulteerde in een bijna kruipende laatste 200m. Er was geen tempo meer in te krijgen, wat ik ook probeerde. Eenmaal over de finish viel ik in Anna’s armen en het eerste wat ik zei was: ‘Jeetje, ik heb overduidelijk nog wat training nodig’.

Een tactische fout, maar zeker geen indicatie van mijn fitheid. Met 2 seconden langzamer doorkomen op de 400m, was de race misschien wel heel anders gelopen. Ik besloot meteen die week daarop weer een 800m te lopen, waar ik eigenlijk een 400m zou lopen. Ik wilde zo graag een tweede kans, om te kunnen laten zien wat ik daadwerkelijk in mijn mars heb.

Na een dagje bijkomen van de testwedstrijd, heb ik de rest van de week nog wat rustige trainingen afgewerkt in het kader van de volgende wedstrijd. Nog wat langere tempootjes, een aantal duurloopjes en een baantraining waarin ik wat 200tjes in het wedstrijdtempo van de 800m moest lopen, om alleen even dat ritme in de benen te krijgen.

Na de 800m testwedstrijd, was ik logischerwijze een stukje zenuwachtiger voor de aankomende 800m, dan anders. Na de nederlaag van die week daarvoor, had ik als het ware een soort angst voor de 800m gecreëerd. Ik bleef mezelf vertellen dat het er wel in zat en dat de afgelopen 800m gewoon een tactische fout was. Ik kwam terecht in een goede serie, met meiden waar ik gewoon achteraan kon lopen de eerste 400m. Ik besloot relatief langzaam te starten, om te voorkomen dat ik weer stil zou vallen en vervolgens hard de 2e ronde door te trekken. Ik hield me aan het plan en ging na 450m mijn tegenstanders voorbij. De laatste 200m had ik nog wat moeite met doortrekken. Dit resulteerde in een tijd van 2.10. Nog geen tijden waar ik om sta te springen, maar wel een stap in de goede richting!

Komende week ga ik met mijn leuke vriendinnetjes een weekje roadtrippen met de camper. Hoofdje leeg maken, basis trainen, leuke dingen doen en weer opladen voor de aankomende wedstrijden. More to come!

Zie hieronder een kort videoverslag van de testwedstrijd op Papendal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top