runningupdates

#Runningupdate week 25

Eindelijk kan ik jullie een echte running update geven! Deze week stond in het teken van het herstel van de meerkamp en weer opbouwen na een aantal weken eruit gelegen te hebben. Een week vol spierpijn, vermoeidheid, haaswerk, time trails en vooral blijdschap om weer op de baan te staan.

Na mijn rustig duurritje van maandag, als herstel van de meerkamp, heb ik dinsdag mijn eerste baantraining kunnen doen. Weliswaar met wat hevige hoestbuien en zware benen, maar dat valt allemaal in het niet met hoe blij ik was om weer samen met mijn teamgenootjes op de baan te kunnen staan. Op het programma stond 3/4×500-400-300. Alles vrij rustig en ook met oog op mijn teen, alles op het kunstgras (Een kunstgraslaan om de buitenkant van de atletiekbaan in Papendal. Die heeft wat meer demping en is dus minder belastend). Samen met An en Tess het programma afwerkt. Niet zonder slag of stoot aangezien het suuuper benauwd was. De warmte blijft op de Papendal baan dan ook altijd zo lekker hangen waardoor er een heuse broeikas ontstaat. Na mijn hevige griep, die vooral mijn longen goed te pakken had, was het dan ook een zware eerste training op de baan. Maar ook dat zeurende plekje in mijn kuit en in mijn lies, konden de pret niet drukken.

Na afloop van de training vertelde Anna dat ze Donderdag een 600m op tijd wilde lopen. Ik gaf natuurlijk meteen aan dat ik het wel leuk zou vinden om te hazen. En terwijl ik dat zei, met tussendoor nog wat hoesten en proesten, vroegen sommige teamgenootjes zich af of dat wel verstandig was. Anna en ik hadden al bekokstooft dat als ik fit was, ik misschien wel de hele 600 kon meelopen. Na zo’n lange afwezigheid van wedstrijden, klonk dat als muziek in mijn oren.

Die komende dagen had ik dan ook echt wel zin om weer iets wat in de buurt kwam van een wedstrijd te lopen. Ik voelde me gedurende die week steeds fitter en was ervan overtuigd dat ik de hele 600m wel zou kunnen hazen. Na wat gehoest na het inlopen en de loopscholing, begon ik toch wat te twijfelen. Ach ja, ik kon altijd nog uitstappen na 400m gehaast te hebben. Echter heb ik hier geen last van gehad tijdens de 600m en het maar liefst 0x hoesten na afloop van de 600m was dan ook een overwinning op zich.

Haasje spelen voor Anna
Foto door Floor doornwaard

Ik was iets te enthousiast op de eerste 200m, wat resulteerden in een doorkomst van 31 seconden. De bedoeling was om na 200m in 33 seconden door te komen.. Na wat schuldgevoel tegenover Anna, besloot ik het tempo toch maar door te trekken. Met Anna nog goed in mijn kielzog, begonnen we aan het tweede deel van de 600m. Na 400m gehaast te hebben in 62 seconden, iets harder dan bedoeld, hadden we van te voren afgesproken dat ik de laatste 200m, zonder naar de tijd te kijken, gewoon zou doortrekken. Zelf kwam ik uit met een eindtijd van 1.35. Ik voelde Anna nog dicht achter mij zitten, wat ook voor haar een goede tijd zou betekenen! Anna kwam uit met een tijd van 1.37! sneller dan gehoopt en het haaswerk was dan ook zo slecht nog niet. 3 minuten later moesten we van Honore, nog een 200m volle bak lopen. Zo werd het als het ware een specifieke 800m training. Na de 600m, die er aardig in hakte, liep ik nog laag in de 29 seconden op deze 200m. Ook Anna liep nog een super goede 200m!

Maar wat een schok op het systeem was dat zeg. Na zo lang niet meer die verzuring te hebben gevoeld en door de lange afwezigheid van wedstrijden, kwamen die met lactaat volgelopen benen, toch wel even hard aan. Evenals de spierpijn die avond..

Verder heb ik deze week nog wat duurritjes gedaan, als vervanging voor de duurloopjes. Elke dag lopen was namelijk nog niet slim met oog op mijn teen. Volgende week hoop ik weer wat op te bouwen met het hardlopen en een aantal van deze duurritjes te vervangen door wat korte duurloopjes. Ook de meerkamponderdelen hoop ik volgende week weer op te kunnen pakken. Tot dan!

2 thoughts on “#Runningupdate week 25

  1. Zo, weer lekker bezig jij. Nu weer opbouwen maar fijn om te zien dat het weer op lekker tempo kan. Succes kanjer.

  2. Woohoo!!!! Super haasje! Fijn dat je VOORZICHTIG weer vooruit kan denken en werken! 😉
    Succes topper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top