foodblogs

Aziatische kippensoep

De afgelopen week had ik de griep goed te pakken. Als je ziek bent heb je vaak geen zin om zware maaltijden te eten. Een soepje is hiervoor de perfecte oplossing. Daarom deel ik vandaag mijn Aziatische kippensoep met jullie. Super makkelijk en super lekker!

Bereidingstijd: 30minuten

Ingrediënten voor 1 liter soep:

-200gr kipfilet

-1 sjalotje

-3 tenen knoflook

-3 eetlepels Ketjap

-3 eetlepels Chilisaus

-½ eetlepel Gembersiroop

-Snufje zout

-Snufje peper

-Scheutje olie om in te bakken

-1 runderbouillon blokje

-200gr Aziatische groente naar keuze

-150 gr udon thick noedels

-Extra scheutje olie

-Extra scheutje ketjap

-Rood pepertje/lente ui voor de topping

Stap 1: Marineren van de kip

Snij de sjalot fijn, pers de knoflook uit en doe ze beide in een schaal. Voeg hier de ketjap, chilisaus en gembersiroop aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer door. Snij de kipfilet is grove stukken en roer deze door de marinade. Laat minstens 20 minuten in de koelkast staan. Laat ze ook eens een hele nacht in de koelkast staan, om zo de kruiden nog beter te laten intrekken.  

Stap 2: Kip bakken en plukken

Verhit een koekenpan met een scheutje olie erin. Doe het kipfilet mengsel hierbij. Bak op redelijk hoog vuur totdat alle kip gaar is. Trek vervolgens met twee vorken de kippen blokjes uit elkaar en doe deze geplukte kippenstukjes in een schaal.

Stap 3: De soep maken

Nu je allen ingrediënten voor de soep klaar hebt, kan je beginnen met het maken van de soep! Breng 1 liter water aan de kook. Voeg hierbij de runderbouillon toe. Wanneer het water kookt, voeg je de groenten toe. Laten 3 tot 4 minuten zachtjes gaar worden en voeg daarna de kip toe. Daarna voeg je de noedels toe. Roer goed door en klaar! Maak het helemaal af met een aantal gesneden pepertjes of wat gesneden lente ui.

Variaties

Ben je nou nog ziek en niet toe aan kolhydraten? Laat dan de noedels weg en vervang door 150gr extra groente!

Hou jij van die echte zoete Aziatische kippensoep? Voeg dan één eetlepel bruine basterd suiker toe aan de kipmarinade!

Zie hieronder hoe ik de soep precies maakt!
Stap 1
Stap 2
Stap 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top