runningupdates

#Norunningupdate week 23

Normaal heten deze blogs ‘runningupdate’. Hoe graag ik ook mijn eerste blog had willen beginnen met het uitschrijven van een brute trainingsweek, het heeft helaas niet zo mogen zijn. Nu ruim anderhalve week geleden besloten ik en mijn kleine teen met een rotvaart tegen de hoek van de muur te lopen. De muur heeft verder geen schade hoor. Mijn kleine teen heeft daarentegen wel wat meer pech gehad. Na zeer hard gelach van mijn zeer lieve familieleden, kwamen we toch wel tot de conclusie dat het niet zomaar ‘een stootje’ was. Even was ik bang dat mijn teen geamputeerd zou moeten worden, zo blauw/zwart/paars dat ie uitsloeg. Nee grapje natuurlijk, al werd ie wel erg blauw en tevens erg dik. Inmiddels weten we door mijn lieftalige broer genaamd ‘dokter bibber’ (gewoon stom koosnaampje die wij hem ooit hebben gegeven), dat hij sowieso zwaar gekneusd is. De kans dat de teen gebroken is, is ook zeer aanwezig… Pech maar simpelweg niks aan te doen.

Het is een zware domper, kijkende naar de afgelopen trainingsweken en mijn goede vorm. Zo graag had ik door willen bouwen naar snelle tijden. Al was het maar op trainingswedstrijden. Mijn coach is echter positief en geeft aan dat uit eigen ervaring, het wellicht binnen 1.5 week tot 2 weken wel weer genezen kan zijn. In mijn hoofd ga ik dan al direct uit van 1.5 week en wellicht haal ik daar dan nog wat dagen vanaf… Omdat het enkel mijn kleine teen is, is het heel verleidelijk om toch even te gaan hardlopen. Het is echter maar een kleine teen toch? Nog 4 andere om mee te lopen. Zo gezegd zo gedaan. Twee dagen na het tragische ongeval ben ik gewoon naar training gegaan met als voornemen om een hele training te gaan draaien. Dat ging logischer wijze niet helemaal zoals gepland. Na 10 seconden inlopen ben ik omgedraaid en weer in mijn auto gestapt richting huis. Zelfs mijn andere vier tenen konden de pijn die mijn kleine teen gaf niet opvangen.

Nadat ik mijzelf er eindelijk bij neer had gelegd dat lopen toch echt even geen optie was, heb ik met veel moeite mijn voet in mijn fietsschoenen weten de wurmen. Redelijk pijnlijk met zo’n joekel van een kleine teen. Begonnen met een aantal rustige ritjes. Kracht zetten op de pedalen was nog te pijnlijk. Maar na een aantal dagen was ik in staat wat meer kracht te zetten en kon ik ook mijn interval trainingen afwerken op de fiets. Een paar heuvelsprints om het lactische gevoel te behouden en wat lange tempo blokken op het industrieterrein voor het behouden van mijn aerobe vermogen. Verder heb ik deze week nog wat kracht- en zwemtrainingen voltooid, in hoeverre mijn kleine teen dit toeliet.

Al met al geen slechte trainingsweek. Het niet kunnen lopen valt mij wel zwaar. Eindelijk kon ik blessurevrij zo lang door trainen en een fundament opbouwen. Twee weken is echter wel te overzien. Hopelijk kan ik al wat eerder beginnen met het oppakken van mijn werptrainingen. Er staat immers een trainingsmeerkamp op de planning. Deze staat gepland in het weekend van 13-14 juni en ik zal er dan ook alles aan doen om deze te kunnen starten.

Door: Anne, op: 04-06-2020

4 thoughts on “#Norunningupdate week 23

    1. Wat leuk Anne! Ik bedoel je eigen blog, niet die verschrikkelijke teen 😉 Ik ga je zeker volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top