blogs

#1 Tot zover

Sinds mijn zesde jaar ben ik al fanatiek met atletiek bezig. In 2017 heb ik mijn talent kunnen bevestigen met twee Nederlandse titels op 800m, indoor en outdoor. Aan het eind van het seizoen kwam er zelfs nog een zilveren medaille op het NK meerkamp voor c junioren bij. Dit was tevens het jaar dat ik Nederland mocht vertegenwoordigen op mijn eerste internationale toernooi (EYOF). Sinds dat jaar wist ik het zeker, topatleet wilde ik worden.

Na mijn eerste succesvolle jaar als Nederlands junioren kampioen volgden er twee zware jaren met veel blessureleed. In de winter van 2017 op 2018 kampte ik met mijn eerste blessure. Een knieblessure genaamd ‘jumpersknee’. Ik behaalde die winter toch nog een zilveren medaille op het NJK indoor, op de 800m. Die zomer volgden er meer pijntjes en nu speelde ook mijn andere knie op. Tot ieders grote verbazing sloeg ik een dubbel slag op het Nederlands junioren kampioenschap. Het gehele seizoen ging alles fout en het niet behaalde EJK limiet bleef aan mij knagen. Tot ik alles los liet en het plezier terug vond in mijn sport. Ik piekte op het juist moment en behaalde goud op de 800m en een dag later sleepte ik deze ook nog een binnen op de 1500m. Zoals mijn voormalige coach Tonnie Dirks altijd zei: “Een blije atleet, is een snelle atleet”.

Na dat jaar brak ‘het rampjaar’ aan. Ik begon de winter van 2018/2019 met een knieblessure en zwaaide mijn zomerseizoen voorbij toen ik in de strijd was met een stressfractuur in mijn voet. Een bronzen medaille op het NJK indoor 800m kon er nog net van af. Na ruim één jaar vol blessure leed, besloot ik alles om te gooien en een nieuw pad in te slaan. Ik ging terug naar de meerkamp en zocht de balans tussen het beoefenen van de middellange afstand en de meerkamp tegelijk.

Ik werd sneller, explosiever en sterker en zat tevens weer lekker in mijn vel. De prestaties gingen weer langzaam de goede kant op. Met nog een aantal kleine tegenslagen wist ik weer goede tijden neer te zetten op de 800m/1500m, maar ook op de horden. Later volgden ook goede prestaties op de andere meerkamp onderdelen. Met goud op het NJK indoor over een afstand van 1500m was ik weer helemaal terug op mijn oude niveau. Een zilveren medaille op de 800m later die dag maakte het helemaal af. Een week voor het NJK besloot ik ook te starten op het NJK meerkamp. Na een matige meerkamp ging ik met opgeheven hoofd naar huis na het behalen van de 4e plek.

Vooralsnog verliep 2020 voorspoedig en zonder blessures. Zoals ik altijd zeg: “Goed begonnen is al half gewonnen”. sinds kort heb ik een goede balans weten te vinden tussen mijn meerkamp- en middellange afstandstrainingen. Vanaf hier pakken we de draad op en neem ik jullie mee in mijn verdere avonturen, trainingen en wedstrijden.

Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top